Trik Membuat RM 1 Di Says/Churp2 Dengan Satu Klik [Updated]


Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera. Membuat duit secara online merupakan salah satu side income yang popular pada masa kini. Antara laman web yang popular untuk mebuat membuat duit secara online yang popular di Malaysia ialah Churp Churp, Says, dan Nuffnang. Para blogger di Malaysia giat membuat duit secara online menggunakan servis di atas, walaupun begitu ramai juga ingin mencari bagaimana nak membuat duit dengan cepat, ringkas dan senang. Oleh itu Danialde4 akan memberi trik yang simple dan mudah untuk membuat RM 1 dengan seklik sahaja.

Tabel of contents

Customize link for Churp Churp and Says

Open multiple windows in single click

Mari kita berlajar belajar bagaimana nak mebuka multiple windows dengan single click

1) Firstly, cari dekat HTML kod serupa mcm ni <a>
<a href="URL_ANDA" target="_blank">Link pertama</a>
Bila tekan link serupa itu dia akan membuka new tab/window.

target="_blank" ialah code pada html untuk membuka new tab/window.

2) Untuk menambah link, cuma tambah code di bawah sebelum code ini {">}
onclick="window.open(&quot;LINK_KE2_ANDA&quot;);
Note: code onclick=" hanya tambah pada link ke2. link ke3, ke4, ke5 dan seterusnya tak payah buat cuma copy selepas onclick="

So, code di atas akan menjadi macam ini

<a href="URL_ANDA" target="_blankonclick="window.open(&quot;LINK_KE2_ANDA&quot;);">Link Multiple</a>
3) Untuk menambah link ketiga, ke4, ke5 dan seterusnya cuma tambah code yang sama pada #2 tadi

4) Dan contoh selepas gabungan code di atas akan menjadi macam ni
<a href="URL_ANDA" target="_blank" onclick="window.open(&quot;LINK_KE2_ANDA&quot;); window.open(&quot;LINK_KE3_ANDA&quot;);">Link Multiple</a>
NOTE: Anda boleh membuat contoh menggunakan Real-time HTML Editor
Untuk Contoh

Customize link for Churp Churp and Says

Bagaimana pula nak "Membuat RM 1 Di Says/Churp2 Dengan Satu Klik" menggunakan kaedah di atas?

1) Dapatkan mana2 link Churp2 atau Says gantikan LINK_KE2_ANDA / LINK_KE3_ANDA dengan link yang anda dapat.

Contoh:
<a href="http://danial-ar.blogspot.com/" target="_blank"  onclick=" window.open(&quot;http://my.churpchurp.com/Danialde4/share/churpchurp-invite&quot;);
window.open(&quot;http://my.churpchurp.com/Danialde4/share/FordVote&quot;);"
>
Please Vote to get PRIZE!!</a>

2) Dan code di atas apabila link sebenar dia akan jadi mcm di bawah

Please Vote to get PRIZE!!

3) Itu cuma 3 link, hanya dapat 60 sen. Kalau nak buat RM 1 macam mana pula? Cuma tambah code #2 seperti yang sebelumnya. (Tak semestinya dapat RM 1!)

Contoh:
<a href="http://danial-ar.blogspot.com/" target="_blank"  onclick="window.open(&quot;http://my.churpchurp.com/Danialde4/share/churpchurp-invite&quot;); window.open(&quot;http://my.churpchurp.com/Danialde4/share/FordVote&quot;); window.open(&quot;http://my.churpchurp.com/Danialde4/share/FordVote&quot;); window.open(&quot;http://my.churpchurp.com/Danialde4/share/FordVote&quot;);">
Please Vote to get PRIZE!!</a>
Dan link di atas anda boleh copy, paste kat  Real-time HTML Editor
Untuk Contoh

Kesimpulan

Kebanyakan Blogger di Malaysia meggunakan trik ni, tetapi jangan lah tamak sangat nak buat banyak2 kerana kemungkinan besar anda boleh di BAN. So akhir kata daripada saya gunakanlah ilmu sebaik-baik mungkin untuk menolong orang.

Wasalam Danialde4 ^_^

P/S: Pening? tidak boleh buat? confuse? just comment kat bawah 2. Jangan segan2 jangan malu2 nak bertanya

NOTE: Saya syorkan anda menggunkan bit.ly untuk mengetahui berapa banyak orang dah click link anda

[Updated] Pada 15/8/2012 5:44 AM

Beliau seorang penulis online. Peminat Insyirah Azhar. Blog editor Sedut Software Sampai Lebam (SSSL). Penulis eBook Rahsia Google PageRank. Pengasas Seni Bina Blog. Selain itu, beliau berjaya mengusaha lebih 20 Projek Blogspot. Antaranya, KeZoom SSSL dan banyak lagi.

PERCUMA: 3 Cara Tingkatkan Bisnes Tanpa Risiko

(Jangan Terkejut.)

Tiada ulasan

Leave a Reply

Hubungi Saya

Nama

E-mel *

Mesej *

100% Percuma Ebook

[FREE] Ebook Rahsia Google PageRank
Email *

Sumber Inspirasi

Danial Abdul Rahim